Tekintse meg bevezető ajánlatainkat: WEBÁRUHÁZ

Hírek

Hírek és újdonságok a kávék világából

Egy csésze kávé akár 99%-ban vízből áll, így nem meglepő, hogy a kávé minősége döntően a víz minőségétől függ. A kávé 98-99%-ban vízből áll.

A portafilteres vagy teljesen automata kávéfőzőhöz használt kiváló minőségű víz ezért rendkívül fontos az elkészítéshez. A vízminőséggel kapcsolatban mindig szóba kerül a vízkeménység. Ezt megmérheti, és mindenekelőtt saját maga javíthatja. Ez lehetőséget ad Önnek arra, hogy aktívan befolyásolja ezt a minőségi tényezőt.

 

 

Mi a vízkeménység mértéke, és mikor kemény vagy lágy a víz?

A vízkeménység a vízben lévő kalcium- és magnéziumionok koncentrációjának felel meg. (Az ion egy töltött atom vagy molekula.) Ezt a koncentrációt nk° (német keménységi fok) mértékegységben mérik. Minél magasabb a nk-érték, annál keményebb a víz.

A vízzel kapcsolatos kutatási eredmények bizonyítják, hogy a budapesti ivóvíz minősége kielégíti a vonatkozó magyar szabványokat és az Európai Unió előírásait. Az ivóvíz minőségét a népegészségügyi hatóság laboratóriumában is ellenőrzik.

kave webshop webaruhaz s22

Összességében elmondható, hogy hazai ivóvíz jó minőségű, ugyanakkor a csapvíz itthon jórészt közepesen kemény, vagy kemény. Közepes értékek Nyugat-Magyarország területén jellemzőbbek, a víz az ország középső részén kemény, és a Mecsekben nagyon kemény. A lágyabb víz az Alföldön jellemző.


Vissza a Hírekhez

 

Kiemelt termékek

Partnerünk

Cégalapításunk óta szorosan együttműködünk a "Sunbean" nevű német vállalkozással:

sunbean logo

Cookie-kat használunk

A mi weboldalunk is használ cookie-kat a kellemesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulását adja a cookie-k alkalmazásához. A “Nem fogadom el” gomb megnyomásával elutasíthatja a cookie-k használatát, de ilyenkor a weboldal helyes működése nem biztosított.